Poolhouse W

Opdrachtgever: Confidential
Locatie: De Kempen
Realisatie: 2014 – 2017
Ontwerpteam: David Driesen, Tom Verschueren, Ines Verhaegen, Veerle Delaunay
Fotografie: Bart Gosselin
Oppervlakte: 9 m²
Publicaties


De bouwheer woont in een alleenstaand huis in de Kempen ontworpen door de gerenommeerde architect Jo Crepain. dmvA kreeg de opdracht om in de bijhorende tuin een natuurlijk zwembad en saunapaviljoen te ontwerpen. Het zwembad is omrand door blauwsteen, hetzelfde materiaal als de plinten van het witgepleisterde huis. Het saunapaviljoen, een kubus van 3 x 3 x 3 meter is naast het zwembad geplaatst. Het interieur en de ontspanningsruimte zijn afgewerkt in Abachi hout. Uit respect voor het werk van de architect van het huis, is de buitenkant van het paviljoen bekleed in spiegels die de omgeving reflecteren en zo de interventie onzichtbaar maken.