Rehearsal Boxes nOva

Client: Kunstencentrum nOna
Location: Mechelen
Realization: 2001 – 2003
Design team: David Driesen, Tom Verschueren ism. Geert De Ley
Photography: Vercruysse & Dujardin
Surface: 720 m²
pdf
Publications


Due to lack of space, the arts center nOna took over the adjacent former printing business. It was a cluster of individual business properties with complex steel- and concrete structures, located in the inner area of a building block in the center of Mechelen. A narrow alley connected the site with the arts center and the street. The building was transformed into temporary rehearsal rooms.

‘United colours of nOna’ refers not only to the temporariness of the project, but also to the goal of the arts center to promote cultural interaction. Each of the rehearsal rooms was individually highlighted: Every room got its own colour, its own atmosphere, its own identity. All imperfections and details became abstracted, buried in colour. The rehearsal rooms were purely functional that met the essential requirements of technology and acoustics. They were implanted as black holes, as negative spaces. The positive – architectural – space that was formed became a multicolored labyrinth: a formless space for informal use: meditation, relaxation, consultation, exhibition, party…

‘United colours of nOna’ refers not only to the temporariness of the project, but also to the goal of the arts center to promote cultural interaction. Each of the rehearsal rooms was individually highlighted: Every room got its own colour, its own atmosphere, its own identity. All imperfections and details became abstracted, buried in colour. The rehearsal rooms were purely functional that met the essential requirements of technology and acoustics. They were implanted as black holes, as negative spaces. The positive – architectural – space that was formed became a multicolored labyrinth: a formless space for informal use: meditation, relaxation, consultation, exhibition, party…